Nederlaag Manchester City tegen Arsenal

Manchester City heeft zondag in de Premier League een kostbare 2-0 thuisnederlaag geleden tegen Arsenal. Halverwege leidden de Londenaren al met 1-0. Door de verliesbeurt ziet Manchester City de achterstand op koploper Chelsea oplopen tot vijf punten. Arsenal herovert de vijfde plaats en lijkt voorlopig met het Southampton van Ronald Koeman en het Manchester United van Louis van Gaal te strijden om de derde plek. Manchester City had in de eerste helft een overwicht in het Etihad Stadium, maar de middenvelders slaagden er nauwelijks in de aanvallers, onder wie de van een hamstringblessure herstelde Sergio Agüero, te bereiken. Grote kansen bleven daardoor uit. Arsenal meldde zich af en toe via tegenstoten voor het doel van keeper Joe Hart en uit één zo’n uitbraak ontstond de openingstreffer. Arbiter Michael Dean kende een strafschop toe nadat Vincent Kompany licht contact maakte met Nacho Monreal om een één-twee te voorkomen. Santi Cazorla verzilverde de penalty. Na de hervatting voerde City de druk op en moest Arsenal-keeper David Ospina – die opnieuw de voorkeur kreeg boven Wojciech Szczesny – enkele keren ingrijpen. Min of meer vanuit het niets verdubbelde Arsenal halverwege de tweede helft de marge. Olivier Giroud kopte knap raak uit een vrije trap van uitblinker Cazorla. City slaagde er niet in om nog iets terug te doen. Het is voor het eerst sinds 8 mei 2002 dat Arsenal in Premier League-verband zegeviert in een uitwedstrijd tegen een regerend landskampioen.