January 17, 2015


Politici moeten nu wel met een boodschap komen


January 17, 2015

De verkiezingstijd nadert en alle politici maken zich op om stemmen te winnen bij de aanstaande stembusgang. Het is wel opvallend dat er veel met vuil wordt gesmeten. De een beschuldigt de ander van corruptiehandelingen of van het hebben van een dubbele agenda en dat is al weken gaande. Waar politici kennelijk niet bij stilstaan, is het feit dat men met issues moet komen. Het gaat om een verkiezingsstrijd, maar het allerbelangrijkste is dat men beseft dat men in het machtscentrum zit om iets terug te doen voor het volk. Het volk bepaalt welke partij, of combinatie, de regering zal uitmaken. Dat wil zeggen, men zit daar niet voor privé- of partijbelangen. Wie in de regering komt te zitten, zal vooraf al een duidelijk werkplan moeten hebben. Men noemt het soms een `partijprogramma’ en dat is wat wij missen. Er wordt hier en daar geschreeuwd dat er al een partijprogramma is, maar dit wordt nooit tot in details gepresenteerd aan het volk. Integendeel is men elkaar aan het bekladden. Wij van Keerpunt, zijn bijvoorbeeld benieuwd hoe men het onderwijs zal aanpakken, hoe de criminaliteit bestreden wordt en hoe de economie weer sterk en gezond gemaakt kan worden. We vragen ons ook af wat er gedaan zal worden op het sociale vlak. Zo zijn er nog meer speerpunten waar partijen zich op moeten concentreren. Het is leuk en aardig om elkaar te bespotten, maar wat staat daar dan tegenover. Welke modellen heb je als partij, of combinatie, om de ontwikkeling verder op gang te brengen. Iedereen schreeuwt over corruptie, maar niemand vertelt hoe de woningnood gelenigd kan worden. De kiezer zit daarop te wachten. Geen wonder dat er mensen zijn die geen zin hebben om naar de stembus te gaan. Wij spelen in dit land al te vaak meer op de man dan op de bal. Wij veroorzaken een zware overtreding en wij denken daarmee populair te zijn. Het volk moet weten waar het aan toe is vanaf 25 mei 2015. De issues worden niet besproken. Hier en daar wordt er wat gezegd, maar er blijkt geen totaal plan achter te schuilen. Een plan helemaal uitgewerkt en de modellen die daarbij worden genoemd om een bepaald project uit te voeren. Dat missen wij nog steeds. Keerpunt wil aan de vooravond van de stembusgang erop hameren dat het hier gaat om het belang van de samenleving en van niemand anders. Laten wij van dit land een mooi land maken waar iedereen een goed en rustig leven kan leiden.