January 17, 2015


Jarige VHP rekent op stem van Surinamers


January 17, 2015

De VHP is ervan overtuigd dat ieder weldenkende burger van dit land, die het hart op de juiste plaats draagt, bij de komende verkiezingen zal kiezen voor deugdelijk bestuur, progressie en waarborging van de democratische rechtsstaat. De partij verwacht op 25 mei aanstaande van het electoraat instemming te verkrijgen “het schip van Staat” dat thans regelrecht afstevent op een vernietigende afgrond, weer in veilige wateren te brengen met een goede kapitein en deskundig bemanningsteam. Tot dat moment blijft onze Oranje- partij, Suriname’s hoop in duistere dagen, aldus Chandrikapersad Santhokhi, voorzitter van de Vooruitstrevende Hervormingspartij (VHP), gisteravond tijdens een bijeenkomst in verband met de 66ste jaardag van de partij. De VHP ontstond 66 jaren geleden als gevolg van een fusie van een moslimpartij, een hindoe partij en een Hindostaans -Javaanse politieke partij. “Met de dubbele zes van VHP stevenen wij zeker af op het succes. En met de grote zeven Samen Werkende Partijen(SP) krijgt het land de grootste zegen”, zei hij verder. Geestelijken hebben tijdens een dankdienst de zegen van de Schepper afgesmeekt om dat succes te kunnen bereiken. De voorzitter zei verder dat de partij even goed nu niet zou bestaan of een organisatie zou zijn zonder leden; een levenloos ding zou zijn, van hooguit administratieve waarde. De geschiedenis biedt voldoende voorbeelden van organisaties, ook politieke, die hun vroegere glans en glorie om verschillende redenen zijn kwijtgeraakt, en nu slechts op papier bestaan. Het bovenstaande is een reden te meer dat de partij zich gisteren trots op de sympathisanten en allen toonde, immers: “ zonder u als lid, ondersteuner of sympathisant zou er geen sprake zijn van een energieke, dynamische VHP, met een nationale en internationale uitstraling. U met z’n allen bent namelijk niet alleen de ziel en het kloppend hart, maar ook het bruisende bestaan van onze partij, de VHP, dat bent u”, aldus de voorzitter. Daarom brengt de partij hulde aan hen voor hun bijdrage aan de ontwikkeling van de partij. Santhokhi zegt verder dat de leden moeten weten dat hij zeer trots is door hen aangesteld te zijn en leiding te geven aan deze kolossale en historische politieke organisatie, de VHP.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249