Titelhouder Real uit Copa na razendsnelle Torres

Fernando Torres is het kind van Atlético Madrid, maar scoorde in het shirt van zijn geliefde club nog nooit tegen Real Madrid. Hij deed dat wel eens als speler van Liverpool, op Anfield, en donderdag maakte Torres zijn eerste goals in het Bernabéu. De bij Atlético teruggekeerde spits was zowel in de eerste als in de tweede helft razendsnel trefzeker en mede door die doelpunten werd titelhouder Real uitgeschakeld. Na de 2-0 in Vicente Calderón werd het donderdagavond 2-2.
Torres is zodoende weer even de koning van Madrid. De spits speelde omdat Mario Mandzukic wegens griep niet inzetbaar was en opende al na 49 seconden de score. Pepe ging in de fout bij een breedtepass en verloor de bal aan Antoine Griezmann, die opstoomde en het overzicht bewaarde. De Fransman bediende Torres en hij maakte met een knap schot de 0-1. Dit betekende een enorme domper voor Real, dat nu vier keer moest scoren om nog door te bekeren. De jacht op de gelijkmaker werd direct geopend en dat resulteerde al snel in een goede kans voor Gareth Bale, wiens kopbal echter niet hard genoeg was. Atlético leunde naar achteren en liet de tegenstander het spel maken.
Cristiano Ronaldo miste nog een enorme kans, voordat Sergio Ramos alsnog de 1-1 op het scorebord bracht. Bij een indraaiende vrije trap zat doelman Jan Oblak helemaal mis, waardoor Ramos in de twintigste minuut eenvoudig binnen kon koppen. Dit was natuurlijk nog lang niet voldoende en dus bleef Real druk zetten. Ronaldo kreeg weer een grote kans en leek de bal in een vrijwel leeg doel te kunnen binnenschuiven, maar de Portugees (die voor aanvang nog zijn Ballon d’Or aan de supporters had getoond) mikte de bal op de benen van de glijdende Diego Godín.
Een kopbal van Ronaldo werd nog geblokt door Juanfran, terwijl Karim Benzema, Isco en Bale ook niet gelukkig waren in de afronding. Atlético had nauwelijks balbezit en hield zich eigenlijk echt alleen maar bezig met verdedigen, maar kon tevreden zijn over de tussenstand bij rust (1-1). Na de thee moest Real er nóg een schepje bovenop doen, maar ook nu kende de thuisploeg weer een verschrikkelijke start. Opnieuw was Torres trefzeker en ook bij dit doelpunt was de defensie van Real weer erg slordig: Ramos leverde de bal zomaar in bij Griezmann, die Torres in het strafschopgebied vrij speelde. El Niño kapte Pepe uit en schoof de 1-2 tegen de touwen.
Griezmann had de derby kort hierna kunnen beslissen, toen Torres de bal met enig geluk tussen twee verdedigers door worstelde en Griezmann binnen kon schieten. Hij mikte echter net naast, waardoor Ronaldo aan de overkant op aangeven van Bale de gelijkmaker kon binnenkoppen. Real had nu nog ruim een halfuur de tijd voor drie doelpunten en kreeg ook zeker kansen, waarbij Benzema ruim twintig minuten voor tijd van dichtbij toch wel had moeten scoren. Dat deed hij echter niet, waardoor de wedstrijd nooit meer spannend werd en de tweede Madrileense derby van deze maand in een 2-2 gelijkspel eindigde. Atlético treft in de kwartfinale dat st na de 5-0 overwinning van vorige week op Elche nog het laatste stapje richting de laatste acht zetten. Dat lukte zonder moeite. Het B-elftal van Luis Enrique won met 4-0