Aantal nieuwe ebolagevallen daalt

Het ebolavirus lijkt zich minder snel te verspreiden. Dat heeft een gezant van de Verenigde Naties (VN) gisteren laten weten. De VN waarschuwt echter dat de dodelijke ziekte nog niet onder controle is. ‘De verandering in gedrag waar we op hoopten, waar we voor werkten en waarop we anticipeerden, gebeurt nu overal’, aldus David Nabarro, arts voor de VN. ‘De instellingen om mensen te behandelen zijn nu overal bereikbaar. Er zijn veilige begrafenisteams die zorgen voor een waardige en veilige begrafenis. Het resultat is dat we het begin zien van een afname van de uitbraak.’ Het aantal nieuwe ebola-gevallen in de drie meest getroffen West-Afrikaanse landen (Guinée, Sierra Leone en Liberia) is flink gedaald, zo maakte gisteren ook de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) bekend. Het virus heeft in West-Afrika tot nu toe aan 8300 mensen het leven gekost.

More
articles