Vijfde editie Rukhmania Yokohama Chess960

Het bestuur van de Schaak-vereniging Rukhmania organiseert op zondag 18 januari de vijfde editie van het Yokohama Rukhmania Chess 960 toernooi. Het evenement is dit jaar grootser van opzet. toernooi Vorig jaar konden er maximaal honderd spelers meedoen, maar aangezien het animo toen groot was is er voor dit jaar in overeenstemming met de sponsor het limiet opgeschroefd naar 200. Dit unieke schaaktoernooi wordt opgedeeld in twee poules. De schakers worden aan de hand van hun sterkte in verschillende categorieën in de poules onderverdeeld.
De schaakvariant Chess960 werd door voormalig wereldkampioen Bobby Fischer geïntroduceerd. De spelregels van het schaken blijven in deze variant hetzelfde, alleen hebben de schaakstukken met uitzondering van de pionnen een andere beginpositie en zijn er 960 opstellingen mogelijk.
Het toernooi zal onder auspiciën van de Surinaamse Schaakbond georganiseerd worden. De verwachting is dat net als het vorig jaar alle verenigingen mee zullen doen aan het evenement.
De inschrijvingen staan tot vrijdag open en geschiedt online via www.rukhmania.com.
John Ramdat Tewarie, de kampioen van de vorige editie en tevens bestuurslid van Rukhmania, is dit jaar weer van de partij om zijn titel te verdedigen.
De speellocatie is de ballroom van Olympic House (SOC-gebouw) aan de Rattan Oemrawsinghstraat. Het toernooi start om 10:00 uur ‘s morgens. De prijs-uitreiking zal omstreeks 16:00 uur aanvangen.

More
articles