Verlies voor Cavs bij terugkeer LeBron

LeBron James was na negen gemiste wedstrijden vanwege een rug- en knieblessure gisteren weer in de gelederen van de Cleveland Cavaliers.
Hij kon een nederlaag in de uitwedstrijd tegen Phoenix Suns niet voorkomen en met de 107-100 nederlaag belandden de Cavs sinds lange tijd weer onder de .500-grens. Een magistrale Markieff Morris deed met 35 punten en 7 rebounds de 33 punten van King James teniet.
De wedstrijd is pas vier minuten oud als James met een monsterdunk laat zien dat hij weer terug is. Het kan echter niet voorkomen dat de Suns het eerste kwart met zeven punten verschil winnen. Die marge zal uiteindelijk ook het verschil zijn aan het eind van de wedstrijd. Ook het optreden van Cavs-nieuweling JR Smith bleef niet onopgemerkt blijven. De schietgrage Smith scoorde 29 punten, waaronder maar liefst acht driepunters. Kevin Love en Kyrie Irving komen beiden slechts tot negen punten.
De Suns speelden de partij geroutineerd uit. Het team staat redelijk stabiel op de achtste plek in de Western Conference, maar heeft nog wel altijd Oklahoma City Thunder onder zich staan.
Vorig seizoen liepen de Suns op het allerlaatste moment de play-offs mis en dat zullen ze nu willen voorkomen. Alle Suns-starters scoren in dubbe-le cijfers. Met de zege bezorgde Phoenix de Cavs hun negende nederlaag in de laatste tien wedstrijden.
De wedstrijd tussen San Antonio Spurs en Washington Wi-zards was een bijzondere. Niet zozeer qua uitslag (de Wizards winnen met 101-93), maar wel qua genomen schoten. De Spurs namen in totaal 96 schoten tegenover slechts 75 van de Wizards. Zowel Tim Duncan, Tony Parker als Danny Green schoten allen ruim onder de .400 procent. Desondanks bleef het duel close tot in de laatste minuten, mede door slechts zeven turnovers van de Spurs.
Overige uitslagen: Minnesota Timberwolves-Indiana Pacers 110-101; Atlanta Hawks-Philadelphia’76ers 105-87; Golden State Warriors-Utah Jazz 116-105; Dallas Mavericks-Sacramento Kings 108-104 en Miami Heat-Los Angeles Lakers 78-75.