PacMan wacht op “groen licht” Money

Het langverwachte gevecht tussen topboksers Manny “PacMan” Pacquiao en Floyd “Money” Mayweather lijkt dit jaar eindelijk te gaan plaatsvinden.
Bob Arum, de promotor die de gevechten van Pacquiao regelt, vertelde dinsdag aan Yahoo Sports dat de 36-jarige bokser van de Filipijnen akkoord is met de voorwaarden voor een gevecht op 2 mei. Het wachten is nu op instemming van Mayweather. Volgens Arum hebben de vertegenwoordigers van de 37-jarige Amerikaan ook hun fiat gegeven, maar dat is nog niet bevestigd
Het gevecht zou moeten plaatsvinden in de MGM Grand Garden in Las Vegas.
“We willen er vaart achter zetten, Mayweather aan tafel krijgen en de deal rondmaken”, aldus Arum.
Sinds 2009 zijn er al gesprekken over een partij tussen Pacquiao en Mayweather. De twee zijn beiden wereldkampioen in het weltergewicht, maar vochten nog nooit tegen elkaar.
In 2010 was er ook een akkoord bereikt, maar toen zorgde onenigheid over het testen op doping ervoor dat het gevecht niet doorging.
‘Money’ Mayweather, de best verdienende sporter ter wereld, heeft in 47 partijen nog nooit verloren. Pacquiao won 57 van zijn 64 gevechten.
Beide kampen zouden volgens Yahoo Sports hebben afgesproken dat Mayweather zestig procent van de inkomsten van het evenement zal krijgen.
Naar verwachting kan dit bedrag oplopen tot 120 miljoen dollar (102 miljoen euro).
Pacquiao stelde op 23 november 2014, na zijn simpele zege op Chris Algieri, al dat hij hoopte dat het gevecht met May-weather er deze keer van zou komen. “De fans verdienen het. Het is tijd.”

More
articles