‘Charlie Hebdo’ ook in Frans-Guyana zeer gewild

Vandaag zijn drie miljoen exemplaren van het saterisch tijdschrift `Charlie Hebdo’ in Frankrijk uitgegeven. De editie is, naast het Frans, uitgebracht in 16 talen en ook verkocht in het buitenland. Ook in buurland Frans-Guyana is de vraag heel groot.
In de boekenwinkel in Cayenne blijven er meestal enkele exemplaren over van het dozijn dat wekelijks wordt aangeleverd, maar vandaag waren de rekken enkele ogenblikken nadat de verkoop was begonnen, al weer zo goed als leeg.
“Sinds de gebeurtenissen worden ze als warme broodjes verkocht”, zegt Loic Ca-ristan, verantwoordelijk voor het bijvullen van de rekken. Met de gebeurtenissen doelt Caristan op de terreuraanslagen vorige week op de redactie van `Charlie Hebdo’ in Parijs (Frankrijk). “Wij waren binnen drie uren uitverkocht”.
De boekenwinkel heeft voor vandaag het dubbele besteld bij de enige drukkerij in Frans-Guyana, Guyane Presse Service (GPS). De drukkerij die slechts 60 exemplaren over een veertigtal verkooppunten be-schikbaar stelde, heeft besloten om er dit keer een paar honderd te drukken.
“Gewoonlijk hebben wij een klein aantal, maar nu met hetgeen in Frankrijk is gebeurd, heeft men naar 500 exemplaren gevraagd voor Frans-Guyana”, zegt Ermine Touzeau, commercieel directeur van GPS.

More
articles