Flora neemt koppositie over bij NGVB

Flora heeft zondag de koppositie overgenomen in de voetbalcompetitie bij de Nieuwe Generatie Voetbal Bond (NGVB). De ploeg deed dit door een 3-1 zege op Slee Juniors. Slee Juniors, dat in de eerste helft een sterke partij speelde en een 1-0 voorsprong nam via Tavarel Doekoe, kon deze marge behouden. In de 56ste minuut kwam Flora langszij toen Onan Goudmijn een strafschop verzilverde. Het inbrengen van enkele wissels resulteerde erin dat Flora in de slotfase toch nog met een overwinning huiswaarts kon keren.
Eerst scoorde Michioun Seng-wai in de 82ste minuut de 2-1 en vier minuten later gooide de nauwelijk ingevallen Raydel Lioe A Njie de wedstrijd op slot.
Bij Slee Juniors werd Densi Amiemba roodgekleurd.
Jong Aurora duwde Puwa Nani verder onder de streep op de voorlopige ranglijst door met 3-2 te winnen. In de 19e en 41ste minuut scoorden Xaviero Bouyman en Fabio Jabini voor Jong Aurora, maar de ploeg verspeelde deze voorsprong in de tweede helft. Jorgino Overman benutte in de 73ste minuut een strafschop, terwijl Wael Joekoe in de 80ste minuut voor de gelijkmaker zorgde. Jong Aurora liet het echter niet daarbij. Kort voor het eindsignaal maakte Fabio Jabini zijn tweede doelpunt.
Vasas snoepte met een 2-2 remise een heel belangrijke punt weg van Saamaka. Beide ploegen kwamen tot een volledig evenwichtige partij, waarbij de rust eveneens een gelijke stand kende van 1-1.
Ook de doelpunten in deze strijd kwamen van twee spelers.
Voor Vasas scoorde Guno Diekan tweemaal, waaronder een strafschop.
Voor Saamaka was Zusma Doekoe twee keer trefzeker.
Alabi Boys moest het hoofd buigen voor Vasco Da Gama, dat na een 0-0 ruststand met 2-1 zegevierde. Beide treffers van de winnende ploeg kwamen van Marcio Diego Braga Correio. Emelius Popoe vond het net voor Alabi Boys.
Het programma voor woensdagavond is als volgt: 18:00 uur Napoli-Flora en 20:00 uur KPA-Vasco Da Gama.