Als je de waarheid zegt in de NDP, word je …

NDP’ers zijn toiletpapier. Dat zei de ex-NDP’er, Charles Pahlad, zaterdagavond op een drukbezochte massameeting van de VHP in Nickerie. Volgens Pahlad doet hij deze uitspraak, omdat hij niet de enige NDP’er is die uit ontevredenheid de paarse partij de rug heeft toegekeerd. Pahlad wed bij aankomst in het partijcentrum zaterdagavond warm onthaald door de grote menigte VHP’ers die daar aanwezig was en door de leden van het hoofdbestuur. Pahlad zei dat toiletpapier als het al gebruikt is, in de toiletpot wordt gestopt om vervolgens doorgespoeld te worden.  “Dat is wat de NDP doet en dat is mij ook overkomen. Ik heb niets gestolen, niets genomen en dan komt een zwerver in Nickerie vertellen dat Pahlad wel heeft genomen en met 500 cent in de partij is gekomen.”  Als je de waarheid praat in de NDP, word je eruit getrapt”, zegt de ex-NDP-topper. Pahlad gaf zijn gehoor mee dat de verkiezingsstrijd in de districten Nickerie, Saramacca en Wanica, het zwaarst zal zijn. Hij riep de VHP’ers op een eenheid te vormen binnen hun gelederen. “Eenheid maakt macht”, drukte hij hen op het hart. Volgens de ex NDP’er is hij door niemand van de VHP benaderd geworden om toe te treden tot die partij. Slechts omdat hij het woord ‘corruptie’ in de mond heeft genomen, werd hij, naar zijn zeggen, bespot en belachelijk gemaakt door de partij. Pahlad zegt dat hij voorbijreed aan de Houttuinlaan waar de oranje partij een vergadering had. Hij zag toen Asis Gajadien, aan wie hij toen vroeg of hij welkom was in de vergadering. Pahlad zegt zelf gevraagd te hebben om toetreding en niet, zo als geruchten willen doen geloven, dat hij betaald is door de VHP om toe te treden tot die partij. Volgens de ex-NDP’er is er niemand in Suriname die hem kan betalen: “Di mi go na NDP mi gi den, mi bai den so dat den kan kisi zuurstof.”  Hij zegt voor honderd procent de VHP en het Nieuw Front te zullen ondersteunen want zegt hij: “Het Front moet de verkiezing winnen, die eenheid moeten jullie maken.”  Hij riep alle aanwezigen op hun stem op 25 mei uit te brengen op het Front en in het bijzonder op de VHP  die hij zal ondersteunen.

More
articles