Drugs in bruine bonen blikken bij de rechter

Getuigende politieambtenaren, waaronder majoor N., namen als ondersteunende stukken in de zaak tegen de vijf mannen die terecht staan, een deel van de aangetroffen goederen mee naar de zitting. Van de 84 blikken `bruine bonen en doperwten’ die aan de Sidodadiweg in beslag zijn genomen, namen de ambtenaren er 6 mee naar de zitting. Op een paar van de blikken was reeds een bruine bonen label geplakt. De mannen die terecht stonden, verklaarden allen dat zij niet op de hoogte waren dat er drugs in de woning, waarin zij als huurders woonachtig waren, werden verpakt en opgeslagen. De ambtenaren hebben echter één van de mannen, `Unckle’, een Jamaicaan, met drugs in zijn voertuig aangehouden, terwijl de rest in de woning werd gearresteerd. Drie van de overige mannen verklaarden dat `Unckle’ de woning huurt en dat zij er gewoon verblijven en ook wel eens een bijdrage doen voor de huur. Ten aanzien van de vele blikken en labels van bruine bonen en doperwten, verklaarden zij dat de huurder een bedrijf in Jamaica wil opzetten. De een sprak over koffie, de ander over cacao en weer een ander over bruine bonen. Verder had niemand inzicht in de plannen. Eén van de mannen, verklaarde dat hij een keer blikken had geïmporteerd voor Unckle, terwijl Unckle dit loochent en verklaart dat hij altijd zelf blikken kocht onder de markt. De diverse apparatuur waarmee de bikken worden dichtgemaakt, van een label worden voorzien en dergelijke, zijn ook op de zitting getoond. Verder zijn foto’s getoond van de verschillende verpakkingsmaterialen en de gevonden drugs. Geen van de mannen weet iets van de gevonden verboden goederen die in de woning aanwezig waren volgens hun verklaring. De zaak wordt verder behandeld op een andere datum.

More
articles