Cilic betwijfelt deelname Australian Open

Marin Cilic moet wellicht verstek laten gaan op de Australian Open. De winnaar van de laatste Grand Slam kampt met een armblessure en kan nog geen uitsluitsel geven over zijn deelname. De 26-jarige Kroaat is bang dat het te kort dag is om volledig te revalideren van zijn kwetsuur. “Achter mijn deelname staat helaas een groot vraagteken”, zegt Cilic tegen persbureau AFP. “Een MRI-scan in Zagreb heeft uitgewezen dat de situatie na twintig dagen van behandeling wel vooruit is gegaan, maar er is niet veel tijd meer om volledig te herstellen en volwaardig te kunnen trainen.” Cilic, die afgelopen september de US Open op zijn naam schreef door Kei Nishikori in drie sets te verslaan in de eindstrijd, wil zich echter nog niet afmelden voor de opening van het Grand Slam-seizoen. “Ik heb mijn deelname in Melbourne nog niet opgege-ven. Ik wacht de komende zeven à acht dagen nog even af om te kijken hoe de situatie zich ontwikkelt”, blijft de nummer negen van de ATP-ranglijst hoopvol.De Australian Open begint op maandag 19 januari. Stan Wawrinka verdedigt zijn titel op het hardcourt in Melbourne Park. Cilic reikte vorig jaar slechts tot de tweede ronde, in 2010 ging hij pas ten onder in de halve finales.

More
articles