Gevangene probeert 8-jarige te verkrachten

Date

Een Filipijnse gevangene wordt ervan verdacht dat hij een meisje van acht jaar probeerde te verkrachten in de gevangenis. Het meisje werd in een toiletruimte ernstig toegetakeld aangetroffen met een touw om haar nek. Ze droeg geen onderbroek. Het meisje bezocht volgens The Inquirer het gevangeniscomplex samen met familie om haar opgesloten vader te bezoeken. Verdachte Norvin Domingo, een bendelid dat een straf uitzit voor het plegen van een overval, zou het meisje hebben gevraagd om met hem mee te gaan. Volgens de Filipijnse minister van Justitie Leila De Lima verdween het meisje tussen twee en vier uur ‘s middags op het gevangenisterrein. Na een zoektocht werd de 8-jarige bewusteloos met een touw om haar nek in een toiletruimte in de katholieke kapel van de gevangenis aangetroffen. Het meisje droeg geen onderbroek en had overal blauwe plekken. ,,Iemand zag het meisje en Domingo die ruimte in gaan’’, zegt De Lima. Uit medisch onderzoek blijkt weliswaar dat het meisje niet is verkracht, maar toch laat de minister haar extra onderzoeken door forensisch experts.

Vreemde praktijken

De vader van het meisje is lid van dezelfde bende als haar vader. De geruchten gaan dat zij dezelfde dag ook bij een kinderfeestje van de gangsters in de gevangenis is geweest. Onlangs werd bekend dat in de New Bilibid gevangenis meer vreemde praktijken plaatsvinden. Er zouden zich onder meer een stripbar, een jacuzzi en sekspoppen binnen de gevangenismuren bevinden. In de gevangenis zitten zo’n 23.000 gevangen een straf uit. De meesten hebben levenslang.

More
articles