Rampschip onderweg naar Zuid-Italië

Date

Vier dagen na de ramp met de veerboot Norman Atlantic kan het schip eindelijk, zoals na het ongeluk gepland, naar Italië worden gebracht. Tot nu toe lieten de weersomstandigheden de sleepoperatie niet toe. Vanmiddag begon sleepboot Marietta Barretta met de Norman Atlantic op sleeptouw de reis naar de Zuid-Italiaanse havenstad Brindisi. Daar wordt het konvooi morgen in de loop van de ochtend verwacht, aldus het Italiaanse persbureau ANSA. Als gevolg van de brand zondag kwamen zeker elf opvarenden en twee reddingswerkers om het leven. Er is nog steeds grote onduidelijkheid over tientallen vermisten. Er zouden nog lichamen in het scheepswrak kunnen liggen. Ook van een koopvaardijschip dat bij de reddingsoperatie bijstand heeft verleend en schipbreukelingen aan boord heeft gehaald, is niets meer vernomen.

More
articles