Topscorers topsectie ruim drie weken stationair

De topscorers van de SVB-hoofdklasse zijn al ruim 3 weken stationair gebleven op het zelfde aantal doelpunten. Hieraan liggen verschillende oorzaken ten grondslag. Zo kregen sommige aanvallers weinig speelruimte in de voornoemde periode, of waren geblesseerd. Anderen werden niet opgesteld omdat ze of niet in vorm waren, of niet pasten in de opstelling voor die ene bewuste wedstrijd. In de hoofdklasse heeft dat tot gevolg gehad dat er een wijziging kwam in de dominante positie van de spelers van landskampioen Inter Moengo Tapu (IMT). Waar de top-3 plaatsen op de topscorerslijst halverwege de eerste ronde werd bezet door aanvallers van IMT, thans ziet de bezetting er anders uit na 7 speeldagen. De nummer 1 positie wordt nu ingenomen door Gregory Righters van Walking Boyz Company (WBC). Hoewel deze technische goede spits in de slotwedstrijd van het jaar niet tot doelpunten kwam voor WBC, blijft Righters de leidende rol behouden en gaat hij met zijn 5 goals het nieuwe jaar in als topscorer van de SVB hoofdklasse. Hij wordt op de hielen gezeten door vijf aanvallers met elk 4 doelpunten, te weten: Stefano Rijssel en Jungelo Brunswijk van IMT, Evani Esperance van promovendus Botopasie, Aïlton Paiva van semi-kampioen Excelsior en Milton Pinas van SV Notch. Anders is het in de SVB eerste klasse, waar Ronny Vrede van Deva Boys vanuit het niets opdook en na de derde speelronde de eerste plaats op de topscorerslijst opeiste. Tot aan de zevende speelronde had deze aanvaller nog een leidende rol, maar nu heeft Vrede concurrentie van Inaldo Pansa van Caravan. Pansa scoorde 5 goals in het inhaalduel tegen Boskamp en bracht zo zijn totaal op 9 doelpunten, evenveel als Vrede. Beide delen nu dus de toppositie. De derde plaats is voor Nawalka Tooy van ACoconut met 7 goals, gevolgd door Roxey Fer van Robinhood met 6 doelpunten. Giovannie Tiendarie van PVV, Carlos Loswijk van Jong Rambaan en Andrew Murray van Nishan’42 hebben elk 5 goals. Er is nu een vakantie-break. De competitie wordt in de derde week van januari voortgezet.

Door: (DRP)

More
articles