Vier kilo Surinaamse cocaïne onderschept op Sint Maarten

Douanebeambten op de SXM-Princess Juliana International Airport op Sint Maarten, hebben maandag jongstleden vier kilo cocaïne, afkomstig uit Suriname, onderschept, blijkt uit een persbericht van de afdeling Douane van dat eiland. De drugs waren verpakt in twee koffers en werden gevonden na een routinecontrole van een inkomende vlucht van Curaçao. Beide koffers behoorden aan een mannelijke passagier met de initialen JMD, en een vrouwelijke passagier met de initialen B.B. Beide inzittenden waren afkomstig uit Suriname. Ze werden opgepakt voor drugshandel. De douane verklaarde dat als gevolg van de lopende onderzoeken, geen verdere informatie kan worden vrijgegeven. Vermeldenswaard is dat Princess Juliana International Airport dé luchthaven is van Sint Maarten. De luchthaven vervult deze rol voor zowel het Franse deel als het Nederlandse deel van het eiland. De luchthaven is vernoemd naar prinses Juliana, die destijds nog kroonprinses van het Koninkrijk was. Zij opende in 1943 het vliegveld. Het beheer van de luchthaven is in handen van Princess Juliana International Operating Company N.V., die volledig eigendom is van Princess Juliana International Airport Holding Company N.V. Het landbestuur van Sint Maarten is enig aandeelhouder van de holding. Uit Sint Maarten wordt overigens bericht dat de gendarme in grote getale op Nieuwjaar zal surveilleren. De gendarmerie heeft aangegeven dat er 38 gendarmes tijdens de nieuwjaarsfestiviteiten zullen worden ingezet om de openbare orde te handhaven, hetgeen zal geschieden door middel van patrouilles en checkpoints die opgezet zijn op verschillende locaties aan de Franse kant van het eiland. Tijdens routinecontroles zullen de agenten controleren op wapens, drugs en misbruik van alcohol. De politieorganisatie bracht voorts in herinnering dat sinds het begin van het jaar er driëentwintig autoongelukken hebben plaatsgevonden, waarvan zes een fatale afloop hadden. De aanwezigheid van alcohol of drugs werd gedetecteerd in een derde van de ongevallen en in de helft van de gevallen bleken veiligheidsgordels en helmen niet te zijn gebruikt.

More
articles