‘Niet langer de lelijke Duitsers’

Oliver Bierhoff denkt dat sinds de WK-triomf van Duitsland mensen over de hele wereld van die Mannschaft zijn gaan houden. “Ik heb nog nooit zo vaak mensen in het buitenland horen zeggen dat we een geweldige groep hebben, die een fantastische indruk heeft gemaakt”, vertelde team-manager van de wereldkampioen. “Op het einde van een gesprek zegt iedereen telkens opnieuw dat we de beste ploeg hadden en de titel verdienden”, vervolgde Bierhoff tegenover de Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. Ook na de 7-1 vernedering van Brazilië was er volgens de Europees kampioen van 1996 geen buitengewoon euforische sfeer bij de Duitsers. “We vierden niet op een uitbundige manier feest, maar sloegen een arm om de schouder van opponent”, aldus Bierhoff. “We werden niet arrogant en dat is een grote stap voorwaarts. We waren niet langer de lelijke Duitsers. Dat is de boodschap die deze generatie uitstraalt.” In de finale moest Argentinië eraan geloven tegen het Duitsland van bondscoach Joachim Löw. In de 113e minuut produceerde Mario Götze het winnende doelpunt en was de 4e wereldtitel van de Duitsers een feit. Eerder grepen onze oosterburen die titel in 1954, 1974 en 1990.

More
articles