Van Gaal erkent dat titel moeilijk verhaal wordt

Louis van Gaal erkent dat het binnenhalen van de Engelse landstitel moeilijk wordt voor Manchester United. Halverwege de competitie bezetten de ‘Red Devils’ de derde plaats in de Premier League, op tien punten van koploper Chelsea. “We hebben deze maand nu twee wedstrijden niet gewonnen, terwijl we wel de betere partij waren”, aldus de manager in de Manchester Evening News over het 0-0 gelijkspel van zondag tegen Tottenham Hotspur en de remise van ruim een week geleden tegen Aston Villa. “Als je dit soort duels niet winnend afsluit, is het heel moeilijk om kampioen te worden. Toch blijf ik geloven in de titel, we spelen namelijk elke week beter.” Van Gaal plaatste opnieuw zijn vraagtekens bij het volle programma in Engeland rond de feestdagen. In een tijdsbestek van zeven dagen speelt United drie wedstrijden. “Mede daardoor vielen we tegen Tottenham ver terug in de tweede helft. Dat krijg je ervan, met zo’n schema. Ik denk dat ook de Spurs een veel hoger niveau kunnen halen.” Ondanks de opeenvolging van wedstrijden hield Van Gaal op White Hart Lane vast aan de ploeg die op tweede kerstdag afrekende met Newcastle United. “We hebben veel spelers die geblesseerd zijn of terugkomen van een blessure. Ik nam al een groot risico door spelers uit die laatste categorie op de bank te zetten. Daarom kon ik geen veranderingen aanbrengen in de opstelling.”

More
articles