Rechter staat stakingsacties bij Brink’s toe

De stakingsactie bij geldtransporteur Brink’s Nederland mag doorgaan. Dat heeft de voorzieningenrechter vandaag bepaald in een kort geding dat geldtransporteur Brink’s Nederland had aangespannen tegen de vakbonden FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen. Beide vakbonden kondigden gisteravond al aan dat ze door willen gaan met de staking. Werknemers van Brink’s stopten na een oproep van de vakbonden FNV Bondgenoten en CNV Vakmensen vanaf zaterdagochtend met het bijvullen van de geldautomaten van Rabobank en in mindere mate die van ABN Amro en SNS Bank. Inmiddels zijn er al meer dan vierhonderd geldautomaten leeg. De actie is een protest tegen de manier waarop Brink’s Nederland wil reorganiseren. Door de reorganisatie verliezen zo’n zeshonderd van de circa duizend werknemers hun baan.

More
articles