Meer dan 20.000 mensen besmet met ebola

Meer dan 20.000 mensen zijn sinds de ebola-uitbraak eind 2013 begon, besmet geraakt met het virus. Bijna 8000 mensen zijn overleden aan de ziekte, zo meldde Wereldgezondheidsorganisatie WHO vandaag. Verreweg de meeste van de 20.081 besmettingen vonden plaats in Sierra Leone, Guinee en Liberia, in het westen van Afrika. Sierra Leone is het zwaarst getroffen door de ebolacrisis. In dat land loopt het aantal besmettingen bovendien nog altijd op. Inmiddels zijn in dat land 9400 mensen besmet geraakt met het virus. De gegevens van de WHO lopen overigens tot en met 27 december in Guinee en Sierra Leone, en tot en met 24 december in Liberia. Het eerste geval van de dodelijkste uitbraak van het virus ooit dateert van 26 december 2013. Toen stierf een peuter in Guinee aan een toen nog mysterieus virus.

More
articles