Rafael Nadal laat doel varen

Rafael Nadal stond in zijn loopbaan 141 weken bovenaan de wereldranglijst, maar opnieuw nummer 1 van de wereld worden is geen doel meer van de 28-jarige Spanjaard. Nadal is op dit moment de nummer 3 van de wereld, achter Roger Federer en Novak Djokovic. “Als ik nummer 1 wordt door de resultaten die ik neerzet, prima”, vertelt Nadal aan Stade 2. “Maar het is niet iets waar ik me speciaal op ga focussen. Ik hou me aan mijn schema.” Nadal kampte afgelopen jaar opnieuw met blessures en miste de World tour Finals omdat zijn blinde darm moest worden verwijderd. “Mijn grote doel is om nog zoveel mogelijk jaren te spelen. Wat ik niet meer ga doen is risico┬┤s nemen om opnieuw nummer 1 te worden. Ik wil gelukkig zijn en ik denk dat ik dat ben”, laat Nadal weten.

More
articles