The Machine boekt vlotte zege op Braziliaan

Andy “The Machine” Ristie heeft gisteravond tijdens zijn eigen “The Machine is Back” thaiboksgala geheel volgens verwachting gemakkelijk gewonnen van zijn Braziliaanse tegenstander Samuel Paiva.
De Surinaamse vechtmachine besliste de partij halverwege de tweede ronde met een vliegende knie, waarna Paiva met een gapende wond onder zijn rechteroog naar het canvas ging, knock-out.
De overwinning kwam niet onverwachts. Al bij aanvang van de partij bleek de Braziliaan niet opgewassen tegen The Machine. Ristie joeg de tegenstander voortdurend op en zocht het gevecht, Paiva was gedurende de hele match op de vlucht.
Nu en dan haalde hij wel uit met een stoot- of traptechniek, maar hij vormde geen moment een bedreiging voor het Surinaams thaibokstalent. Ristie kreeg na de winst de felicitaties van president Desiré Bouterse die ter plekke was.
Het evenement werd georganiseerd door Stichting Sport For Sports in sa-men werking met Star Fighters Promotions Presents.

4 X KO
Het publiek kon gisteravond genieten van vier KO’s. Naast die van The Machine op Paiva, bezorgden ook Christian Baya (Angola), Clyde Brunswijk (Nederland/Suriname) en Eyevan Danenberg (Aruba) hun tegenstanders, respectievelijk Malic Groenberg (Suriname), Leonardo Correa (Brazilië) en Joao Batista (Brazilië) een KO.

8 PACK vs THE EXORCIST
De langverwachte par-tij tussen Randy “8 Pack” Pinas en Anwar “The Exorcist” Karsters werd een anticlimax.
De twee waren goed getraind en gebrand om te vechten, maar de wedstrijd kwam al in de eerste ronde tot een einde, nadat Karsters tijdens een scrimmage te kampen kreeg met een uit de kom geschoten rechterschouder. Hij zeeg neer en kermde van pijn. Hij verloor de wedstrijd door middel van een medische interventie. De ringarts adviseerde hem af te zien van verdere deelname.

TIGRI TEN ONDER
Ook de MMA-partij van Victor “Tigri” Kuku (Angola) eindigde niet zoals het publiek dat graag had gewild. Hij kwam opdraven zonder zijn populaire opwarmingsdans waarmee hij de hal rondgaat. Kuku begon de partij flitsend zoals gebruikelijk, maar de lenige vechtersbaas was kennelijk minder voorbereid op de grondtechnieken van zijn Braziliaanse tegenstander. Barbosa Silmar kreeg Tigri tot tweemaal toe te pakken in een beenklem, maar de lenige vechter wist zich steeds los te worstelen. Na een kortstondige bokspartij, gingen ze terug naar het canvas waar de twee afwisselend van positie verwisselden met licht voordeel voor de Braziliaan. Uiteindelijk kreeg Silmar hem weer te pakken met de beenklem en deze keer was het raak. De gevaarlijk wurgtechniek die ook bekend staat als “The Traingle” is een beengreep waarmee de hals en een arm van de tegenstander zodanig tussen beide benen wordt vastgezet waarbij tegelijk de ademhaling wordt verhinderd en de bloedtoevoer naar het hoofd wordt dichtgeknepen. Kuku deed enkele verwoede pogingen om opnieuw los te komen, maar moest uiteindelijk toch aftikken om zich door de referee te laten bevrijden. Hij verloor door opgave.

Uitslagen The Machine is Back

Andy Ristie (Suriname) wint van Samuel Paiva (Brazilië), TKO; Christian Baya (Angola) wint van Malic Groenberg (Su-riname), TKO; Randy Pinas (Suriname) wint van Anwar Kar-ters (Suriname), Medische Interventie; Barbosa Silmar (Brazi-lië) wint van Victor Kuku (Angola), opgave; Isis Verbeek (Ne-derland) wint titel van Elizette pacheco (Brazilië); Clyde Brunswijk (Nederland / Suriname) wint van Leonardo Correa (Brazilië), KO; Walter Bouterse (SU) wint van Mysordio van Engelen (Suriname); Walid Hamed (Marokko) wint van Mer-vin Rozenstruik (SU); Eyevan Danenberg (Aruba) wint van Joao Batista (Brazilië), TKO; Tyjani Beztati (Suriname/Marok-ko) wint van Marcisio Souza (Brazilië); Enes Butun (Turkije) wint van Xaviero Groenberg (Suriname); Donovan Wisse (Su-riname) wint van Saul Kruyenhof (Suriname); Randy Tijtel (Suriname) wint van Dwayne Deabreu (Suriname).

More
articles