Platini verzekerd van derde termijn als UEFA-voorzitter

Michel Platini is verzekerd van een derde termijn als voorzitter van de UEFA. Er heeft zich voor de deadline van 24 december geen uitdager kandidaat gesteld voor het ambt. Dat meldt de Europese voetbalbond. Platini zal in maart tijdens het UEFA-congres in Wenen officieel worden herbenoemd. De voormalige topvoetballer werd in 2007 geïnstal-leerd als UEFA-voorzitter nadat hij de Zweed Lennart Johansson versloeg. Bij de vorige verkiezingen in 2011 had hij ook al geen uitdager. Tijdens zijn tweede termijn werkte Platini onder meer het systeem van Financial Fair Play verder uit. Clubs als Manchester City en Paris Saint-Germain die significant hogere uitgaven dan inkomsten noteerden, kregen een miljoenenboete. Platini speelde met de gedachte om komend jaar de strijd met huidig FIFA-preses Sepp Blatter aan te gaan voor het voorzitterschap van de wereldvoetbalbond, maar de Fransman koos in augustus voor zijn werk bij de UEFA.

More
articles