Atlético Madrid bevestigt terugkeer Torres

Als een verrassing komt het nieuws door de berichtgeving van de afgelopen dagen zeker niet meer, maar inmiddels is het officieel: Fernando Torres keert na een afwezigheid van 7,5 jaar terug bij Atlético Madrid. De Spaanse kampioen maakt op de website van de club melding van de komst van de aanvaller, die voor anderhalf jaar zal worden gehuurd van AC Milan. Torres moet nog wel medisch gekeurd worden, maar Atlético verwacht geen problemen. De deal wordt op maandag 5 januari afgerond: op die dag gaat de transfermarkt in Italië open. Alessio Cerci bewandelt als onderdeel van de deal de omgekeerde weg en gaat op huurbasis voor Milan spelen. De dertigjarige Torres speelde in het afgelopen halfjaar voor i Rossoneri, maar maakte in Italië weinig indruk. De spits kwam in tien competitiewedstrijden maar een keer tot scoren en Milan stond daardoor open voor een vroegtijdig vertrek van Torres. De Italianen huurden el Niño voor twee jaar van Chelsea, maar die huurdeal werd afgelopen weekend al omgezet in een definitieve transfer. Milan kon Torres daardoor verhuren en de spits keert nu terug bij de club waar hij op zijn zeventiende debuteerde in het betaalde voetbal. Torres, die in 244 officiële wedstrijden voor Atlético 91 keer scoorde, kan op 7 januari zijn rentree maken in het shirt van Atléti: de ploeg van Diego Simeone speelt dan in de Copa del Rey tegen Real Madrid.

More
articles