Cavaliers blameren zich tegen Pistons

Het nieuwe jaar kan voor sommige spelers in de NBA niet snel genoeg komen. Goede voornemens, een frisse wind door de selectie en lekker ballen tijdens de All Star Game. Alles om de slechte tijden van 2014 achter te laten. Gisteren was het met zes wedstrijden dus aftellen geblazen richting 31 december. De Cleveland Cavaliers van sterspeler LeBron James zullen wel zeker de dagen sneller aftellen, vooral na de blamage gisteren tegen Detroit Pistons. Pistons liet zich in het eerste kwart van de wedstrijd tegen de Cavaliers volledig omver spelen. Maar in de andere drie kwarten van de wedstrijd herrees de ploeg uit Detroit en won de ontmoeting dan ook overtuigend met 103-80. De ommekeer in de wedstrijd kwam vrij onverwachts. De Cavaliers stonden in begin van het tweede kwart vijftien punten voor en niets leek een overwinning in de weg te staan. Maar plotseling haperde de machine van Cleveland en begon alles voor de ploeg uit Detroit goed te vallen. Het gevolg: het gezicht van LeBron James dat steeds meer op onweer kwam te staan en een blamerende nederlaag voor de Cavaliers. Daar was King James zelf trouwens ook debet aan. Met liefst zeven turnovers (waaronder een flink aantal onnodig) was hij de Cavalier die het meeste bal-verlies leed. Ook het statistiekje field goals made versus attempted sprak niet echt in zijn voordeel: 5/19. Met een Cleveland-bank die niks produceert waren er genoeg ingrediënten voor een nederlaag. Grote man bij Pistons was zonder twijfel Andre Drummond. De boomlange center worstelde, beukte, bikkelde en sleurde zich een slag in de rondte om zichzelf en zijn ploeg boven water te houden. Mede door die vechtersmentaliteit  en de zestien punten en zeventien rebounds van Drummond – kwamen de Pistons er weer bovenop. Ook de nieuwe leider van de Pistons, Brandon Jennings, liet zich van zijn goede kant zien. De ene na de andere driepunter vloog het netje in, waardoor Jennings zich aan het einde van de avond topscorer mocht kronen met 25 punten (en 5 rebounds en 6 assists). Ook Kentavious Caldwell-Pope, Greg Monroe, Jody Meeks en Jonas Jerebko eindigden in de dubbele cijfers. De Pistons hebben inmiddels twee wedstrijden op rij gewonnen, hun beste prestatie dit seizoen. Volledige uitslagen: Detroit Pistons-Cleveland Cavaliers 103-80; Houston Rockets-San Antonio Spurs 106-110; Oklahoma City Thunder-Dallas Mavericks 107-112; New York Knicks-Portland Trail Blazers 79-101; Toronto Raptors-Denver Nuggets 116-102 en Phoenix Suns-Los Angeles Lakers 116-107.

More
articles