Nowitzki stijgt naar achtste plek op eeuwige topscorerslijst NBA

Dirk Nowitzki is in de nacht van vrijdag op zaterdag weer een plek gestegen op de ranglijst van topschutters aller tijden in de NBA. De Duitser van de Dallas Mavericks maakte tegen de Los Angeles Lakers zijn 27.314e punt en rukte op naar de achtste plaats op ranglijst. De 36-jarige Nowitzki passeerde Elvin Hayes. De meest productieve NBA-speler buiten de Verenigde Staten hielp Dallas met zijn veertien punten aan een zege op de LA Lakers (102-98), die zonder de geblesseerde Kobe Bryant speelde. Nowitzki heeft in totaal al 27.322 punten achter zijn naam staan. LeBron James leidde zijn ploeg Cleveland Cavaliers naar een zege op Orlando Magic (98-89). De van Miami Heat overgekomen sterspeler tekende voor 29 punten. Hij bewaarde 15 treffers voor de laatste twaalf minuten van het duel. Memphis Grizzlies leed tegen Houston Rockets de vierde nederlaag op rij (111-117). James Harden was met 32 punten belangrijk voor de winnende ploeg. New Orleans Pelicans bezorgde San Antonio Spurs de zesde nederlaag in zeven duels (97-90). Milwaukee Bucks was veel te sterk voor Atlanta Hawks (107-77). Jarrett Jack tekende voor 27 punten in het door zijn ploeg Brooklyn Nets gewonnen duel met Boston Celtics (109-107). Oklahoma City Thunder won zonder de geblesseerde Kevin Durant van Charlotte Hornets (98-75). Detroit Pistons brak met een serie van twaalf thuisnederlagen en versloeg Indian Pacers voor eigen publiek (119-109). Minnesota Timberwolves verloor voor de zevende keer op rij. Dit keer was Denver Nuggets te sterk: 106-102.

More
articles