Hoe Kobe Bryant meer punten scoorde dan Michael Jordan

Begin deze maand steeg Kobe Bryant een plekje op de NBA all-time topscorerslijst.
Daarmee passeerde hij NBA-Legende Michael Jordan, een speler tegen wie Bryant vier seizoenen heeft gespeeld en altijd mee wordt vergeleken. Terwijl Jordan bezig was aan zijn laatste twee seizoenen bij de Chicago Bulls, maakte in 1996 Kobe Bryant zijn entree in de NBA. In tegenstelling tot MJ moest Bryant het in zijn eerste twee seizoenen vooral doen met minuten vanaf de bank. Hij speelde maar 7 wedstrijden vanaf het begin in die twee jaar. Pas in het derde jaar begon de guard van de Lakers te scoren. Bryant heeft sindsdien altijd in de schaduw gestaan van zijn idool. Toch vindt de speler van de Lakers dat beide spelers een verschillende NBA-carrière hebben. “19 jaar in de NBA spelen is heel zwaar, maar ik ben er trots op. Ik heb wel een heel ander pad bewandeld als Michael (Jordan)”, aldus Bryant tegenover Bleacher Report onlangs. Beide spelers hadden bijna identieke schoten en wonnen met hun team. Jordan won zes keer de NBA Finals met Chicago, Kobe heeft een ring minder. Bryant heeft vier seizoenen tegenover Jordan gestaan, waarvan de laatste twee toen MJ in Washington speelde. “Toen ik net in de NBA kwam was iedereen bang van Jordan, ik niet. Ik keek er juist naar uit. Ik wil juist leren van zulke spelers en ik stelde daarom altijd vragen”, vertelt Bryant. Voor Kobe is het passeren van Jordan op de topscorerslijst heel belangrijk, misschien wel belangrijker dan nummers 2 (Karl Malone) en nummer 1 (Kareem Abdul Jabar) te passeren. Ondanks dat Bryant het niet zal toegeven, heeft hij altijd in de schaduw van Jordan geleefd. Toen hij in 2001 terugkwam keek iedereen ook uit naar de confrontaties tussen hem en Kobe.
In 2006 passeerde Bryant Jordan al op een ranglijst, namelijk die van ‘Meeste punten in een wedstrijd’. MJ scoorde in 1986 tijdens de playoffs 63 punten tegen de Celtics. Twintig jaar later was het de beurt aan Bryant die 81 punten maakte tegen Toronto. In tien van zijn vijftien seizoenen werd Jordan topscorer van de competitie. Voor Bryant was die eer maar twee keer weggelegd, in 2006 en 2007. Het is de bedoeling dat Kobe Bryant nog 1,5 seizoen zal basketballen in de NBA en op zijn 37e zal gaan stoppen. Jordan ging nog wat langer door, maar stopte tussendoor nog wel twee keer. Op 29 december 2001 scoorde Jordan nog heel gewoon 51 punten tegen New Orleans. Daarmee is hij de oudste speler die 50 punten of meer scoorde. Bryant kan dat record natuurlijk verbreken als hij nog doorgaat met basketballen, maar hij kan een ander record verbreken dit seizoen. Wanneer Bryant topscorer gaat worden dit seizoen in de NBA (staat op dit moment eerste), dan is hij de oudste speler in NBA historie die als topscorer eindigt. Een record dat op dit moment dus in handen is van Jordan. Er zullen altijd vergelijkingen worden gemaakt tussen Kobe en Jordan. Beide spelers hebben titels gewonnen met hun team en waren aanvallend een plaag voor elke tegenstander.

More
articles