“Natio” en W.Connection niet verder dan 1-1

De selectie van Nederlandse voetballers met Surinaamse roots, aangevuld met enkele lokale spelers is gisteren niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen de Trinidadiaanse kampioen W.Connection. De gastploeg won na penalty’s uiteindelijk met 4-2. Met de in een bomvolle André Kamperveen Stadion gespeelde wedstrijd werd de eerste stap gezet tot het vormen van een nationale voetbalselectie bestaande uit overzeese voetballers met Surinaamse roots en lokale spelers met als grootste doelstelling plaatsing voor het WK 2018. Het was W.Connection dat als eerste op 1-0 kwam. In de 25ste minuut passeerde Jerrel Brito doelman Rodney Ubbergen, dit was tegen de ver-wachtingen in daar de gelegenheidsselectie al meerdere kansen had gehad om op voorsprong te komen. W.Connection moest het hebben van counteraanvallen, maar had een solide verdediging, die de aanvallen van de tegenstander steeds om zeep hielp. Na de rust scoorde de ingevallen Norichio Nieveld de gelijkmaker uit één van de dertien corners, die “natio” kreeg toegewezen. Uiteindelijk moesten penalty’s de winnaar bepalen. De Trinidadianen schoten beter en wonnen het duel met 4-2.  Bij Suriname miste onder meer Stefano Rijssel, die na de rust was komen invallen voor Furgill Lie A Kwie.  Na de wedstrijd blikten de oefenmeesters van beide ploegen, waaronder Dean Gorré van “natio”, tevreden terug

More
articles