De rechtszaak van Bouterse tegen Santokhi

President Desiré Bouterse heeft een rechtszaak aangespannen tegen VHP voorzitter Chandrikapersad Santokhi. Aanleiding voor de rechtszaak is dat VHP-voorzitter Chan Santokhi op een politiek podium uitspraken zou hebben gedaan die in het verkeerde keelgat zijn geschoten bij president Bouterse. Hij eist dat de VHP-voorzitter zijn excuses aanbiedt voor de gedane uitspraken. Ik verbaas me erover dat president Bouterse, de VHP-voorzitter voor het gerecht sleept, terwijl hij juist degene is die zich vaak beledigend en denigrerend heeft uitgelaten over zijn tegenstanders. Wat mij ook verbaast, is dat president Bouterse, die hoofdverdachte is in de 8 Decembermoorden en ook veroordeeld is tot elf jaar gevangenisstraf wegens drugshandel, weigert voor de rechter te verschijnen. Met de aanname van de Amnestiewet kan president Bouterse niet meer vervolgd worden voor de 8 Decembermoorden. Hij heeft zichzelf vrijgepleit voor vervolging middels de zelf-Amnestiewet van 5 april 2012. Voorzitter Santokhi is brandschoon, heeft geen criminele achtergrond, dus heeft geen enkele Amnestiewet nodig. Het is evident dat president Bouterse met zijn rechtszaak, VHP-voorzitter Chan Santokhi en andere politici, monddood wil maken. Bij president Bouterse gaat het niet om de uitspraken van Santokhi, maar zuiver om de politicus Santokhi de mond te snoeren. President Bouterse is nu al bang om zijn macht als president in mei 2015 te verliezen. Het is evident dat de op-merkingen die VHP-voorzitter Santokhi op een politiek podium gedaan heeft, zijn gebaseerd op geschreven bronnen die reeds eerder zijn gepubliceerd via diverse media. VHP-voorzitter Santokhi heeft slechts herhaald wat allemaal met grote letters in verschillende dagbladen en websites staat geschreven. Graaft u maar in de archieven. Zoekt u de naam Desiré Bouterse via Google, u krijgt alle informatie over de persoon van Desiré Bouterse.Er zijn voorbeelden genoeg waar de persoon van Desiré Bouterse andere politici herhaaldelijk heeft beledigd. Ook zijn er voorbeelden genoeg waar de persoon van Bouterse beschuldigd wordt van drugs- en wapenhandel en moord. Ruben Rozendaal, de wapenbroeder en boezemvriend van de huidige president, heeft op 23 maart 2012, publiekelijk verklaard dat de huidige president bovengenoemde strafbare feiten heeft gepleegd.. Zie link: http://www.nrc.nl/nieuws/2012/03/23/bouterse-schoot-zelf-twee-mensen-dood/
http://www.starnieuws.com/index.php/welcome/index/nieuwsitem/9910 :
De verklaring van Ruben Rozendaal op 23 maart 2012: Desiréré Bouterse heeft Cyrill Daal en Soerindre Rambocus persoonlijk doodgeschoten. Hij was mijn boezemvriend en heeft vaker met me gesproken over de decembermoorden. Ik was zijn vertrouweling. Bouterse kan vergeleken worden met de Godfather”. Dit verklaart Ruben Rozendaal als getuige onder ede tijdens de zitting van de Krijgsraad. Rozendaal vertelt dat hij de wapens importeerde. “Ik had meer dan 250 wapens. Deze wapens werden door Bouterse geruild met Farc voor drugs. Ik blijf erbij dat hij een crimineel is”, houdt Rozendaal vol. Hij verklaart dat Bouterse vanaf 7 december tot 8 december ‘s middags in het Fort was. “Ik heb lijken gezien om half zes in de ochtend op 8 december”, vertelt Rozendaal.”Hij heeft ons voorgelogen dat er een coup zou plaats vinden en de mensen daarom opgehaald moesten worden.Ik heb hem toen geloofd, maar achteraf blijkt dit niet waar te zijn.” “Dit is geen militaire actie. Het zijn gewoon brute en laffe moorden geweest. De mensen zijn uit bed gehaald en naar Fort Zeelandia gebracht. Mensen zijn als beesten behandeld. Meneer Rambocus heeft ons gesteund bij de coup. Hij zou bevelhebber worden, dit is beloofd door Bouterse, maar het is nooit gebeurd. Hij is persoonlijk doodgeschoten door Bouterse”, herhaalt Rozendaal. Ik vind het heel vreemd dat President Bouterse niet durft Rozendaal voor het gerecht te slepen.

Naipal.A.I

More
articles