Brasur gaat kerststop NGVB verliezend in

Brasur, de bij de Nieuwe Generatie Voetbal Bond (NGVB) spelende ploeg van het Korps Brandweer Suriname (KBS), gaat de kerststop in met twee nederlagen op rij. Brasur leed zondag een verpletterende 2-7 verliespartij tegen koploper Slee Juniors. Brasur had weinig in te brengen tegen het fysieke geweld en conditioneel hoog tempo van Slee Juniors. Bij de rust leidde Slee Juniors dan ook volkomen de verwachtingen met een 3-1, die na de rust werd uitgebouwd tot een 7-2 eindstand. Densi Amiemba had met vier doelpunten een wezenlijk aandeel in de zege van Slee Juniors. Amienba had in de tweede helft een zuivere hattrick. Verder scoorde Edel Haabo tweemaal en Etiene Amiemba één keer. De doelpunten van Brasur kwamen van Diego Waal en Simon Karna. Regerend NGVB-kampioen Flora moest heel diep gaan voor de drie punten tegen Ephraim. Het was de ingevallen Michioun Sengway, die in de 67ste minuut het verlossende doelpunt scoorde en zodoende kon Flora samen met Slee Juniors aan kop blijven. Ephraim had echter zonder meer en gelijkspel verdiend. Flora nam in de 36ste minuut een 1-0 voorsprong via Anthony Tinhull, maar Ephraim kwam na de rust goed terug. De jeugdige Rivaldo Amattaeran trok na de rust de stand gelijk. Ook de ploeg van het Korps Pententiaire Ambtenaren (KPA) kregen een pak slaag. Het werd 1-6 tegen Jong Aurora, dit na een 1-3 ruststand. Voor het KPA betekende het de vierde nederlaag, terwijl Jong Aurora voor de tweede keer won. Voor Jong Aurora scoorden: Dwight Lugard (2x), Xaviero Bouman, Robertino Gregor, Fabio Jabini en Qudo Saaki. Roche Wijders redde de eer voor het KPA. Napoli schijnt het verliezen tot een deugd te maken. De ploeg verscheen voor de tweede keer op rij met minder dan elf spelers. Voor het duel tegen Vasas kwamen slechts negen spelers opdagen. Met een rode kaart van Rowe Fabies in de 79ste minuut en een blessure van Shivaro Derby in de 80ste minuut beekende dit het eind van de wedstrijd. Vasas leidde op dat moment met 8-1 na een ruime 5-1 score bij de rust. Guno Diekan en Fausino Koster scoorden beide een hattrick. Koster werd echter ook roodgekleurd. Steven Pinas en Gior Overman namen de twee overige doelpunten voor hun rekening, terwijl Calvin Turney uit een strafschop het enige doelpunt voor Napoli scoorde.