Blake Griffin maakt Sterling belachelijk

Blake Griffin heeft in een zelf-geschreven artikel voor The Players Tribune flink uitgehaald naar zijn oude baas Do-nald Sterling. De racistische ex-eigenaar van de Los Ange-les Clippers, die zijn team heeft verkocht aan voormalig Microsoft-baas Steve Ballmer, wordt afgeschilderd als een “rare oom” die in een eigen wereld leeft. Griffin is daarom maar wat blij dat hij weg is. In het artikel gaat Griffin uitgebreid in op het racisme van Sterling. Hij vraagt zich voor-al af waarom het zo lang heeft geduurd voor er ingegrepen werd. Ter illustratie haalt hij een akkefietje aan tijdens een wedstrijd in zijn eerste seizoen als speler van de Clippers. Toen Baron Da-vis op het punt stond een vrije worp te nemen, begon Sterling schuimbekkend te roepen dat iemand anders dat moest doen – terwijl Davis de beste schutter van het team was. The incident didn’t make SportsCenter. It didn’t even make the local papers. If you’re wondering how a known racist can own an NBA team without anyone batting an eye, first ask yourself how the owner of an NBA team can scream at his team’s best player in front of thousands of people and hundreds of cameras without anyone even caring. Volgens Griffin nam niemand Sterling echt serieus bij de Clippers. Hij was een ouwe, raaskallende gek, die zich ei-genlijk niet om het team be-kommerde en het liefst zo min mogelijk geld uitgaf. De spelers voelden dan ook nul betrokkenheid bij hem.
Ook niet toen de racismezaak uitkwam. Veel fans en journa-listen vonden dat de Clippers op dat moment hun wedstrijden hadden moeten boycotten. Maar volgens Griffin was dat nooit in Frage. “We wil-den spelen voor de fans, voor onze families, voor elkaar. Alleen al de gedachte dat we speelden voor Sterling is hilarisch – hoe zeer hij dat zelf ook wilde geloven.” Inmiddels is er een nieuwe eigenaar met Steve Ballmer, die volgens Griffin een stuk meer betrokken is. Geen ‘rare oom’, maar een betrokken vader, die niet moeilijk doet over een centje meer of minder. Hoewel dit riekt naar hielenlikkerij, heeft het er toch alle schijn van dat Griffin de waarheid spreekt. Al was het al-leen al omdat Sterling inderdaad een vreemde vogel is. Hoe dan ook een mooi artikel om The Players Tribune mee te beginnen. Dit nieuwe me-dium is een platform voor professionele sporters waar zij ongefilterd hun stemmen kunnen laten horen. Tophonkballer Derek Jeter is het groter brein achter dit nieuwe initiatief. Hij hoopt sportfans van over de hele wereld nóg dichter bij de sterren te kunnen brengen op de-ze manier. Dat lukt voorals-nog prima.

More
articles