Wawrinka verrassend uitgeschakeld in Shanghai

Gilles Simon heeft woensdag voor een daverende verrassing gezorgd bij het Masters-toernooi in Shanghai. De Fransman schakelde in de tweede ronde Stanislas Wawrinka uit in een lange partij van bijna tweeënhalf uur: 5-7, 7-5 en 6-4.
De Zwitser had in de eerste ronde een bye. De nummer vier van de wereld vloog vorige week in Tokio ook al bij zijn eerste partij uit het toernooi. Net als Wawrinka, die dit jaar de Australian Open won, moesten vier andere spelers uit de top tien van de plaatsingslijst in Shanghai het evenement snel verlaten. Eerder werd Marin Cilic, winnaar van de US Open, al in de eerste ronde uitgeschakeld. De als tiende geplaatste Grigor Dimitrov verloor woensdag van Julien Benneteau. De landgenoot van Simon zegevierde met 7-5 en 6-3. Later op de dag ging ook Kei Nishikori verrassend onderuit. De als zesde gerangschikte Japanner moest zijn meerdere erkennen in de Amerikaan Jack Sock: 7-6 (5) en 6-4. Nishikori won vorige week nog het toernooi van Tokio en een week eerder dat van Kuala Lumpur. Ook voor Milos Raonic, verliezend finalist in Tokio, viel het doek. De als achtste geplaatste Canadees moest bij een 5-2 achterstand opgeven tegen de Argentijn Juan Monaco. Raonic kampt met een virus. Novak Djokovic kwalificeerde zich wél voor de volgende ronde door de Oostenrijker Dominic Thiem te verslaan met 6-3 en 6-4. De nummer één van de plaatsingslijst treedt in de achtste finales in het strijdperk met de Kazak Mikhail Kukuchkin. De als vijfde ingeschaalde David Ferrer bereikte eveneens de derde ronde dankzij een zwaarbevochten zege op Martin Klizan. De Slowaak boog pas na bijna tweeënhalf uur tennis voor de Spanjaard: 4-6, 7-6 (4) en 6-4. Ferrer treedt in de achtste finales aan tegen Andy Murray, die de Pool Jerzy Janowicz uitschakelde. De laatste toernooien van het jaar zijn voor veel spelers van belang om zich nog te kunnen plaatsen voor de ATP World Tour Finals. Alleen Djokovic, Roger Federer en Rafael Nadal zijn al zeker van deelname in Londen volgende maand.

More
articles