Messi heeft record Primera División in het vizier

De kans is groot dat Lionel Messi zich nog deze maand topscorer aller tijden van de Primera División mag noemen. De aanvaller van Barcelona staat momenteel op 249 doelpunten in de Spaanse competitie en is zodoende nog maar twee treffers verwijderd van recordhouder Telmo Zarra, die in zijn actieve loopbaan tot 251 doelpunten kwam. De eerstvolgende competitiewedstrijden van Barcelona zijn tegen promovendus Eibar, in het Camp Nou, en tegen Real Madrid. Het valt zodoende niet uit te sluiten dat Messi zich in de thuishaven van de aartsrivaal tot topscorer aller tijden van de Primera División kroont. De Spaanse bond (LFP) vindt het verbreken van het record uit 1955 een belangrijk moment. “Jullie brengen mij op ideeën”, erkende LFP-voorzitter Javier Tebas in gesprek met diverse Spaanse media. “De Clásico stilleggen zodra Messi het record gebroken heeft? Waarom niet? Messi is zo goed dat hij altijd geëerd moet worden. Ik hoop dat hij altijd in de Primera División blijft spelen. Het verbreken van het record is een historisch moment. Er zal iets gedaan moeten worden.”

More
articles