Maxwell niet langer beschikbaar als Braziliaans international

Aan de korte interlandcarrière van de Braziliaanse verdediger Maxwell is al weer een einde gekomen. De 33-jarige linksback van Paris Saint-Germain maakte dinsdag op de Franse radio bekend dat hij niet langer beschikbaar is voor de ‘Goddelijke Kanaries’. Maxwell werd in 2004 voor het eerst opgeroepen de nationale ploeg, maar maakte vorig jaar pas zijn debuut en speelde in totaal slechts tien interlands. Op het WK kwam hij in actie tijdens de wedstrijd om de derde plaats, die Brazilië met 3-0 verloor van Nederland. “Ik ben 33 jaar en gezien de concurrentie is de ‘Seleção’ over voor mij”, zei Maxwell. De Braziliaan speelde van 2001 tot 2006 voor Ajax en kwam daarna uit voor Internazionale en FC Barcelona. Sinds januari 2012 komt de winnaar van de Gouden Schoen 2004 uit voor de kapitaalkrachtige Franse club van Zlatan Ibrahimovic, met wie hij bij vier verschillende clubs speelde. Het contract van Maxwell in Parijs loopt komende zomer af.

More
articles