PRONKEN MET …

Pronken met andermans veren zeggen de Hollanders zo kenmerkend. En dat is nou juist wat het kabinet Bouterse op verschillende momenten heeft gedaan wanneer het om door de Regering Venetiaan geïnitieerde projecten gaat. De brug over de Saramaccakreek die bij de opening tot Eduard Molgobrug werd vernoemd was een initiatief van de regering Venetiaan. Ook de de herasfaltering van de Oost-West verbinding tussen Meerzorg en Albina was het werk van de regering Venetiaan. Tal van zaken werden tussen 2000 en 2010 opgepakt en tijdig afgemaakt. Sommige projecten waren al gestart en waren nog gaande toen de verkiezingen in 2010 werden gehouden. Bepaalde projecten kwamen zelfs in problemen en kunnen nog steeds niet opgeleverd worden omdat de regering Bouterse de aannemers niet op tijd heeft betaald. Zo kan de griffie der Kantongerechten aan de Mgr. Wulfinghstraat nog steeds niet opgeleverd worden. Enige maanden geleden werd vanwege het Ministerie van Justitie en Politie meegedeeld dat deze griffie voor strafzaken niet in gebruik kon worden genomen omdat er nog geen geld ter beschikking was gesteld voor de inventaris. Het project voor de bouw over het Saramaccakanaal bij Saron is ook het werk van de regering Venetiaan. Het heeft de regering Bouterse 4 lange jaren gekost om het project te kunnen afhandelen en opleveren. Ook de brug over de Saramaccadoorsteek bij de Magentakanaalweg was het werk van de regering Venetiaan. Zo zijn er een scala aan zaken door de Nieuw Front regering gerealiseerd en toch zijn er van die gemene zwartgalligen onder ons die zaken verdraaien en ons willen doen geloven dat er in tien jaar tijd (2000-2010) door de regering Venetiaan niets bijzonders is gerealiseerd. Laat deze mensen nu ko-men vertellen wat de kliek van Bouterse de afgelopen 5 jaar wel heeft gepresteerd. Wat we wel weten is dat er gejat is en dat de corruptie hoogtij viert. Men veel fanfare heeft men de brug bij Saron geopend en op veel plekken de NDP vlaggen laten wapperen alsof het een wapenfeit van deze politieke partij is geweest.
Foei toch, schamen jullie je niet? Naar het schijnt heeft men helemaal geen moeite met het pronken met andermans veren.

More
articles