October 4, 2014


PDO en NDP doorgestoken kaart


October 4, 2014

De PDO van Waldi Nain heeft te kennen ge-geven in zee te gaan met de NDP. Dat is helemaal doorgestoken kaart. Toen Keerpunt enkele maanden geleden nog melding maakte van het feit dat een andere organisatie achter de financiering van deze zogenaamde nieuwe Javaanse partij stond, wilde niemand ons geloven. Het vorig weekeind kwam alles aan het licht tijdens een partijmeeting in Wageningen. Daar verklaarde voorzitter Waldi Nain onomwonden dat zijn partij bezig is afrondende gesprekken te voeren met de NDP. Het bekrachtigen van lijstverbindingen is aanstaande. Bovendien is een partijlid voorgedragen om in de commissie voor de organisatie van de Bigi Sma Dey, zitting te nemen. Bij de oprichting van deze partij was NDP-topper Ramon Abrahams aanwezig en daar was al duidelijk dat de PDO richting paars koerste. Bovendien speelde Nain ook al een poos blufpolitiek. Hij verklaarde steeds dat zijn  partij met diverse andere partijen gesprekken voerde maar de andere partijen hebben nooit bevestigd dat dat werkelijk zo is. Nain kon onmogelijk gesprekken voeren met het oppositieblok, omdat hij en PL topman Paul Somohardjo niet door 1 deur kunnen. De PDO is opgezet als schaakmaat tegen de KTPI en PL. Wie de NDP goed kent weet dat ze erop uit is, om alle mogelijke concurrenten systematisch uit te schakelen. Het is de NDP goed gelukt om tweedracht te zaaien binnen A Combinatie. Hierdoor zijn de BEP en ABOP uit elkaar, hetgeen duidelijk invloed zal hebben op het kiezersvolk in het binnenland. Daar waar de verzwakking is opgetreden zal de NDP toeslaan. Ook binnen het NF zijn de paarse krachten bezig. Men mag nog zoveel ontkennen, maar het is toch overduidelijk dat vooral invloedrijke VHP’ers worden weggesleurd. Het plan is om zoveel mogelijk onrust te stoken bij de oppositiepartijen. Hierdoor heeft men minder obstakels om te gaan voor nog een regeertermijn. Nain doet voorkomen alsof het volk erg onderontwikkeld is, maar reeds maanden geleden wist men dat de PDO een verlengstuk wordt of is van de NDP. Stemmen versnipperen is het devies van de NDP. De NDP voelt nattigheid en men is niet zo zeker van een overtuigende verkiezingswinst. Bovendien worstelt de partij intern met een aantal vraagstukken. In de districten is het nu rustig maar het tam tam maken was niet lang geleden nog schering en inslag. Echter is er een zekere mate van opluchting. Dat de PDO nu in zee gaat met de NDP wil niet zeggen dat er aardig veel ravage wordt aangericht bij de bestaande oppositionele partijen. Het partijtje van Nain zal straks de telefoongids overschrijven om tenminste aan de 1% regeling te voldoen. Men heeft totaal geen aanhang. Wij zeiden het in een ander artikel al. Deze partijen verstoren gewoon het proces. Bij hun is het een kwestie van paardje rijden om geaccomodeerd te worden.

Dagblad DE WEST,

Dagblad uit en voor Suriname ,

Paramaribo, Suriname

Mr. J.C. De Miranda Street, Paramaribo # 2-6

+(597) 471249