Actie en sensatie tijdens clubwedstrijden Simson Gym

De vonken vlogen er bijna letterlijk vanaf. Meer dan 30 beginnende thaiboksers, jongens en meisjes, van verschillende lokale clubs, hebben zondag jongstleden geschitterd in het Jeugdcentrum. En het begon niet op een rustig tempo met oplopende spanning. De avond was meteen vanaf het beging actie en sensatie. De activiteit werd georganiseerd door pupillen van thaiboksclub Simson Gym. Het doel was onder meer jonge vechters ringervaring te laten opdoen. De deelnemers waren vechters die nog nooit of slechts een keer een officiële wedstrijd hebben gedraaid. Het evenement bood deze nieuwe vechters de gelegenheid hun sterke en zwakke kanten te leren kennen, én de leiding van de respectieve clubs konden uitvinden hoe goed deze opkomende atleten tijdens een partij te coachen zijn. De deelnemende clubs waren Team Ijvel, The Titans en uiteraad Simson Gym. De kosten van het evenement zijn gedekt door sponsors en middelen verkregen uit fundraisingactiviteiten van Simson Gym zelf. Angelo Simon, trainer en coach bij Simson Gym, blikt tevreden terug. Hoewel hij er de hele avond zelf bij was, zegt hij dat de organisatie in handen was van de clubleden. “De clubleiding was er alleen maar als backup, maar de organisatie liep zo vlot dat er geen behoefte was aan assistentie van de leiding.” Simson heeft niets op te merken aan het verloop. Shievanna Rellum, een voortvarende pupil van Simson Gym die ook belast was met de organisatie, blikt na afloop ook tevreden terug. Hoewel ze een demopartij heeft gevochten en ook in de jury zat, verloor Rellum nimmer greep op het geheel. Ze had vooraf, tijdens en na de avond contact met andere clubs, sponsors en andere leden van Simson Gym die een handje wilden helpen. ,,We zijn toch wel tevreden, het ging er soms hard aan toe, maar thaiboksen is nu eenmaal een taaie sport,” aldus Rellum aan De West. Ze zegt dat “winnen” zondag niet de goal was, maar dat het vooral ging om het bieden van een platform aan jonge vechters die tijdens de grote thaiboksgala’s niet aan bod komen. Uitslagen van enkele spannende partijen: Edinio Ralf (Simson Gym) wint van Rohaid Kasi (Simson Gym); Nelish Jo-khoe (Simson Gym) wint van Mozay Lobman (Simson Gym); Joël Santo (Simson Gym) wint van Gianni Santjes ( Simson Gym); Shakur Gomes (Titans) wint van Vegahaus Zamarano (team Yvel); Nevile van Els (Titans) wint van Rodriguez Zeferinio; Chivairo Kenswill vs Joey Banai (Simson Gym), draw; Feritio “Junior King of the Ring” Dest (Simson Gym) wint van Zygill Seedo(Ttitans). Verder waren er ook twee boks- en drie demonstratiepartijen.

More
articles