October 3, 2014


Verdienstelijk debuut Max Verstappen in Formule 1


October 3, 2014

Max Verstappen heeft vandaag tijdens de vrije training voor de Grand Prix van Japan de twaalfde tijd genoteerd. De debuterende Nederlander reed op Suzuka naar een tijd van 1.38,157. Daarmee was hij ongeveer een halve seconde trager dan zijn teammaat Daniil Kvyat en viervoudig wereldkam-pioen Sebastian Vettel. Zes minuten voor het einde van de negentig minuten durende sessie strandde Verstappen, die daarvoor al 22 rondjes had gereden. Met een rokende motor moest hij zijn wagen aan de kant te zetten. Op een brommertje kreeg hij een lift naar de garagebox van zijn team. Verstappen was één van de eerste coureurs op de baan. Na twee rondjes constateerde hij een probleem met de versnelling, waarop hij terugkeerde naar binnen. Toen dat euvel was verholpen, kon Verstappen rondetijden gaan noteren. “Ik ben erg blij op dit moment”, liet Verstappen na afloop via Twitter weten. “Mijn snelheid was bepaald niet slecht.” Nico Rosberg realiseerde de snelste tijd: 1.35,461. Lewis Hamilton zette de tweede tijd neer. Tussen de twee Mercedes-coureurs zat een verschil van slechts 0,151. Fernando Alonso (Ferrari) completeerde de top drie. Valtteri Bottas (Williams) en Kimi Raikkonen (Ferrari) eindigden op plek vier en vijf. Later op de dag was Hamilton voor Rosberg de snelste in de tweede oefensessie. Verstappen kwam alleen tijdens de eerste training in actie. Hij zal ook in het restant van dit Formule 1-weekeinde niet in actie komen. De Fransman Jean-Eric Vergne neemt de resterende vrije training, de kwalificatie en de race voor zijn rekening. Volgend jaar is Verstappen een van de twee vaste coureurs bij Toro Rosso, het zusterteam van het Red Bull Racing van regerend wereldkampioen Vettel. Bij de openingsrace van volgend seizoen in Melbourne is Verstappen zeventien jaar en 164 dagen, waarmee hij de jongste Formule 1-coureur aller tijden wordt