October 3, 2014


Serena Williams trekt zich terug in Beijing


October 3, 2014

Serena Williams heeft zich vandaag in Beijing moeten terugtrekken. De titelverdedigster heeft te veel last van een knieblessure. Vorige week in Wuhan moest ze de strijd ook al staken nadat ze zich niet goed voelde op de baan. Williams haalde donderdag de kwartfinales door een zege op de Tsjechische Lucie Safarova. Ze had in haar volgende partij moeten aantreden tegen Samantha Stosur. De Australische krijgt nu een vrije doortocht naar de halve finales. Willams’ zus Venus meldde zich eerder ook al ziek af voor het toernooi in Beijing. De als tweede geplaatste Roemeense Simona Halep trok zich ook terug, met een heupblessure. In het mannentoernooi plaatsten Novak Djokovic en Andy Murray zich voor de halve eindstrijd. Djokovic won met 6-2 en 6-4 van Grigor Dimitrov, terwijl Murray verrassend eenvoudig afrekende met US Open-winnaar Marin Cilic: 6-1 en 6-4. In de halve finale staan Murray en Djokovic tegenover elkaar.