October 3, 2014


Hoe de drugsmuzikanten door de mand vielen


October 3, 2014

Deze politiehond heeft woensdag acht mannen uit Suriname verraden. Ze stonden op de luchthaven van Cayenne (Frans-Guyana) en zouden net in het vliegtuig stappen toen de speurhond bij de vracht van achtste man iets geks rook. De hond ging tekeer, waarna de douane de cocaïne vond in het framewerk van de koffers. De andere 7 mannen werden teruggehaald en warempel, ook in hun bagage was er drugs. De Franse douane heeft meer informatie vrijgegeven over de arrestatie van 8 mannen uit Suriname die onder de noemer van een muziekgroep naar Parijs wilden reizen. Ze werden op de luchthaven in Cayenne (Frans Guyana) gepakt met drugs in hun bagage. Het gebeurde woensdag omstreeks 17:00 uur. Na enkele vermoedens dat de mannen iets in hun schild voerden, besloten dienstdoende douaniers om een speurhond in te zetten zodat die op een bescheiden manier de bagages van de verdachten kon controleren. Slechts een van de artiesten werd ondervraagd en na aandringen werd er overgegaan op het openen van de koffers. Hoewel er geen drugs in de koffers werd aangetroffen wisten de ambtenaren dat er iets niet in de haak was. Nader speurwerk bracht enkele cocaïnestaafjes boven water, die waren weggestopt in het framewerk van de koffers. Nadat deze man eenmaal door de mand was gevallen, was het logisch dat zijn medereizigers ook nader zouden worden gevisiteerd. In alle koffers van zijn zeven meereizigers werden cocaïne-staafjes gevonden met een totaal gewicht van 5,9 kilo’s. Tijdens een radiologische scan bleek dat een van de muzikanten ook nog een vijftigtal cocaïnebolletjes had ingeslikt.