October 2, 2014


Wielrenner Iglinskiy in navolging broer betrapt op epo


October 2, 2014

De internationale wielrenunie UCI heeft Maksim Iglinskiy voorlopig geschorst vanwege vermeende overtreding van de dopingreglementen. De 33-jarige renner van Astana is op 1 augustus betrapt op epo. Opvallend genoeg overkwam zijn broer Valentin Iglinskiy tien dagen later hetzelfde in de Eneco Tour.  De drie jaar jongere renner uit Kazachstan werd op staande voet ontslagen door Astana omdat hij had toegegeven het verboden middel te hebben gebruikt. Maksim Iglinskiy boekte in 2012 zijn grootste overwinning door Luik-Bastenaken-Luik op zijn naam te schrijven. Hij was dit jaar nog belangrijk voor de Tour de France-zege van Vincenzo Nibali. Zelf boekte Iglinski dit jaar weinig aansprekende resultaten. Astana-baas Alexandre Vino-kourov heeft hard uitgehaald naar Iglinskiy. “Alle renners van Astana zijn contractueel verplicht om ethische regels en reglementen na te leven”, legt Vinokourov uit op de website van het World Tour-team. “We kunnen het niet tolereren als iemand toch de fout in gaat. Ik ben heel erg teleurgesteld en boos dat deze coureur niet snapt hoe belangrijk de ethische regels zijn.” “Wat het helemaal onacceptabel maakt, is dat we het hebben over een Kazakse renner, iemand die dus ook het land vertegenwoordigt.” Vinokourov, die tijdens zijn sportieve loopbaan werd betrapt op bloeddoping, benadrukt dat Iglinski voorlopig is geschorst. “We zijn in afwachting van de resultaten van de B-staal.”