October 2, 2014


Tyfoon mogelijke bedreiging voor Formule 1 Grand Prix van Japan


October 2, 2014

Een tyfoon boven de Stille Oceaan kan zondag weleens een grote bedreiging vormen voor de Grote Prijs van Japan in de Formule 1. Behalve een krachtige wind brengt ‘Phanfone’ grote ladingen regen mee en die zouden de race op het circuit van Suzuka in de problemen kunnen brengen. “Vrijdag komt er regen en de orkaan komt misschien deze kant op. Als dat gebeurt, kunnen we waarschijnlijk niet racen”, zegt de Mexicaanse coureur Sergio Perez donderdag tegen de BBC. Hoe de tyfoon zich precies gaat ontwikkelen, is voor de weervoorspellers in Japan moeilijk te zeggen. Er bestaat zelfs een kans dat Japan nauwelijks iets merkt van het natuurgeweld. Op dit moment verwachten meteorologen dat de tyfoon zich op zondag zo’n 400 kilometer ten zuiden van Suzuka zal bewegen. “Laten we hopen dat het weer niet al te veel invloed heeft en dat we gewoon kunnen racen”, aldus de Braziliaan Felipe Massa. De kans lijkt in ieder geval groot dat het vrijdag gaat regenen, wanneer Max Verstappen in de eerste vrije training zijn debuut zal maken in de Formule 1. De net 17-jarige Nederlander heeft volgend jaar een vast stoeltje bij Toro Rosso en mag dit weekend al vast wennen.