October 2, 2014


Coach Ancelotti vindt zege Real verdiend


October 2, 2014

Ludogorets Razgrad moest normaal gesproken een eenvoudige klus zijn geweest voor Real Madrid, maar dat werd het niet. De Bulgaarse kampioen kwam al in de zesde minuut op voorsprong en maakte het de Champions League-houder vervolgens nog erg moeilijk. Real kwam uiteindelijk pas een kwartier voor tijd op 1-2, dankzij een volley van invaller Karim Benzema. Carlo Ancelotti was ondanks de moeizame prestatie van Real niet ontevreden. “We hebben veel kansen gekregen en daar moesten we beter mee omgaan, maar al met al ben ik gelukkig”, zei de coach. “We begonnen niet goed en het tegendoelpunt uit een standaardsituatie had het moeilijk kunnen maken voor ons, maar de reactie was goed. Het team heeft goed aangevallen en we staan er fysiek erg goed voor.” “We verdienden het om te winnen, daar is geen twijfel over mogelijk”, vervolgde Ancelotti, die wel weet dat Real zich moet verbeteren als het gaat om het verdedigen bij hoekschoppen en vrije trappen. “Daar werken we hard aan”, aldus de coach. Cristiano Ronaldo liep kort voor tijd een enkelblessure op, maar volgens Ancelotti is de kwetsuur niet ernstig. Ludogorets, met de Nederlander Virgil Misidjan met Surinaamse roots als invaller, kwam al in de zesde minuut verrassend op voorsprong door een rake kopbal van de Braziliaan Marcelinho. Cristiano Ronaldo kreeg vervolgens via twee strafschoppen twee kansen om Real op gelijke hoogte te brengen. De eerste poging werd gestopt door doelman Vladislav Stoianov, de tweede keer trof de Portugees wel doel. Benzema voorkwam in de slotfase een blamage voor Real. Bij de andere wedstrijd in groep B was FC Basel verrassend te sterk voor Liverpool: 1-0. Marco Streller maakte het enige doelpunt in Zwitserland. Real gaat in de poule alleen aan de leiding met zes punten. Basel en Liverpool hebben er drie, Ludogorets wacht nog op het eerste punt. AS Monaco slaagde er niet in de tweede zege in groep C te boeken. De Franse club bleef op bezoek bij Zenit Sint-Petersburg steken op 0-0. De twee ploegen blijven samen koploper in groep C met vier punten. Benfica wist opnieuw niet te winnen. Bij Bayer Leverkusen werd met 3-1 verloren. Stefan Kiessling, Heung-Min Son en Hakan Calhanoglu (strafschop) waren trefzeker voor de Duitsers. Salvio deed iets terug namens de Portugezen.