October 2, 2014


Quintana zal titel Giro niet verdedigen


October 2, 2014

Nairo Quintana (foto) zal volgend jaar zeer waarschijnlijk niet zijn titel verdedigen in de Ronde van Italië. De 24-jarige Colombiaanse klimmer wil zich richten op de Tour de France. “De Ronde van Frankrijk wordt mijn belangrijkste doel”, zegt Quintana in gesprek met ESPN. Quintana (24) eindigde in 2013 al als tweede in de Tour de France, maar mede op verzoek van zijn ploeg Movistar focuste hij zich dit seizoen op de Giro d’Italia en Vuelta a España. In de Tour fungeerde Alejandro Valverde als kopman van Movistar. Door een valpartij in de Vuelta waarbij hij zijn schouderblad brak kwam er een vroegtijdig einde aan het seizoen van Quintana. “Het gaat goed met mijn herstel, over twee weken kan ik weer fietsen”, vermoedt de Colombiaan. “Ik wil al in januari beginnen aan mijn seizoen, in de Ronde van San Luis.” Verder is Quintana in de aanloop naar de Tour de France van plan deel te nemen aan Parijs-Nice, de Ronde van Catalonië, de Ronde van Baskenland, de klas-siekers in de Ardennen en de Ronde van Zwitserland. Het parcours van de Giro 2015 wordt maandag gepresenteerd. Afgelopen maand kondigde oud-winnaar Alberto Contador wél zijn komst aan. Tourwinnaar Vincenzo Nibali beslist in november welke koersen hij volgend jaar rijdt.