October 2, 2014


Surinaamse band met drugs gepakt in Cayenne


October 2, 2014

Franse douaniers hebben gisteren acht leden van een muziekgroep uit Suriname aangehouden op de Felix Éboué luchthaven van Cayenne (Frans Guyana). De muzikanten vielen voor vertrek naar Frankrijk door de mand. Bij visitaties bleken meerdere van de groepsleden cocaïne in hun koffers te hebben. De namen van de verdachten zijn nog niet vrijgegeven. Evenmin is de naam van de muziekgroep naar buiten gebracht. Volgens een verslag in de Franse krant France Guyane vandaag stonden de artiesten al op het punt het vliegtuig binnen te gaan, toen de douane ze vroeg om samen opnieuw naar hun bagage te kijken. Er zou tijdens de scan iets opmerkelijks zijn gezien tussen de bagage van de reizigers. De ambtenaren vroegen ze mee te komen. Toen ze hun koffers open deden lag het spul er inderdaad. Zij werden meteen massaal aangehouden en vervolgens in verzekering gesteld. Alle acht worden aangeklaagd voor poging tot smokkel van het spul uit het land. De melding van deze arrestatie komt daags nadat al bekend was geworden dat de Franse politieautoriteiten een drugsnetwerk tussen Suriname, Frans-Guyana en Frankrijk hebben ontmanteld en dat daarbij 21 personen werden aangehouden. Het betrof daarbij een georganiseerd logistiek netwerk van hoofdzakelijk luchtvaartmedewerkers die conspireerden om bij hun laatste poging ruim 150 kilo van het verderfelijk spul met een straatwaarde van 4 miljoen euro Frankrijk binnen te brengen.