Jones: ‘Coalitie zit vol tegenstrijdigheden’

Na de algemene politieke beschouwingen in De Nationale Assemblee (DNA), werden enkele moties in behandeling genomen. Eén van de moties werd ingediend door de coalitie en verwoord door Josafat Kanape van de Algemene Bevrijdings- en Ontwikkelingspartij (ABOP). Kanape zei dat deze motie pleit voor welvaart van ons land. In de motie werd vooral aangehaald, kwesties betreffende de sociale paragraaf van het regeringsbeleid.

Volgens Kanape, moet de regering een sessie draaien voor DNA. “Want misschien begrijpen wij niet, wat een intrekking is, en wat een vaststelling is, we vragen daarop het ministerie om een sessie te draaien voor DNA”, aldus Kanape.

Hij zei dat het parlement voorstander is van de activiteiten die uitgevoerd worden voor elke Surinamer, met de sociale aanpak van de regering in het nieuwe jaar.

Kanape verklaarde, dat het parlement voornamelijk ervoor pleit, dat de regering bij elke situatie waar te merken is dat het belang van Surinamers voor moet gaan, dat ook voorop stelt. En ook als het gaat om ons buitenlandsbeleid en het nationale belang, namelijk het IMF-programma.

“Wanneer de regering stelt in heronderhandeling te gaan betreffende het programma, vragen wij om te allen tijde de sociale impact van dit programma voorop te stellen. We zullen wel blijven ondersteunen”, aldus Kanape. Volgens Ebu Jones van de NDP, zit de coalitie vol tegenstrijdigheden. “Er zitten goede zaken bij, en wat goed is moeten we aangeven, maar wellicht begrijpen de schrijvers van de motie niet helemaal, wat ze hebben geschreven”, aldus Jones. Hij verklaarde dat terwijl de president zegt dat er geld vrijgemaakt is voor de gezondheidszorg en het onderwijs, in de motie  een oproep vervat is aan de president, dat hij geld vrij moet maken voor het onderwijs en de gezondheidszorg. “Dat is een tegenstrijdigheid. Een ander tegenstrijdigheid is, waar er wordt gesteld in de overwegingen, dat een aantal goede projecten, die projecten zijn van de vorige regering, dat de regering in die motie wordt opgeroepen het beleid drastisch aan te pakken”, aldus Jones.

More
articles