Scheidende Amerikaanse Military Liaison Officer gedecoreerd

De diensttijd in Suriname van luitenant-commandant Nathaniel  Swank, Military Liaison Officer (MLO) van de Verenigde Staten van Amerika, zit erop. Hij is vorige week door minister Krishna Mathoera van Defensie gedecoreerd met de medaille voor speciale verdiensten in de rang van commandeur. Minister Mathoera typeerde luitenant-commandant  Swank als een ware vriend van de Surinaamse defensieorganisatie en bedankte hem voor zijn ondersteuning in de afgelopen periode.

De minister zei dat de diensttijd van luitenant-commandant  Swank als Amerikaanse MLO in Suriname, vruchtbaar is geweest. ‘’Er zijn veel samenwerkingsgebieden verkend’’, aldus Mathoera.  Zij stelde dat Swank de bestaande relaties tussen het Surinaamse ministerie van Defensie en de Amerikaanse defensieorganisatie, op een uitstekend niveau heeft weten te houden en zijn land met trots heeft vertegenwoordigd.  Als dankbetuiging voor zijn bereidheid en toewijding om de banden tussen beide defensieorganisaties te versterken en te verbreden, decoreerde zij luitenant- commandant  Swank met de medaille voor speciale verdiensten in de rang van commandeur. “Deze token is een symbool van leiderschap,  moed en professionaliteit”, stelde de minister. De bevelhebber van het Nationaal Leger, kolonel Werner Kioe A Sen, zei dat luitenant-commandant Swank als hoge defensiefunctionaris bij de Amerikaanse ambassade in Suriname, zijn professionaliteit, toewijding en een opmerkelijk vermogen om bruggen te bouwen tussen Suriname en de Verenigde Staten van Amerika, heeft getoond. “Zijn voorganger legde de lat hoog tijdens haar verblijf hier in Suriname. Bijna twee jaar later kunnen we zeggen dat hij er niet alleen in slaagde de lat hoger te leggen, maar dat hij veel verder ging. Daarom spreek ik met alle oprechtheid mijn waarde-ring uit voor al het harde werk dat Nathan Swank in Suriname heeft verricht”, zei de legertopman.

Luitenant-commandant  Swank heeft volgens de bevelhebber in eerste instantie heel goed gekeken naar de doelen die zijn geformuleerd door het Surinaamse ministerie van Defensie en de Surinaamse strijdkrachten. Swank heeft ook geholpen bij het ontwikkelen van een vijfjarig defensiesamenwerkingsplan voor Suriname en de Verenigde Staten van Amerika. De kolonel  gaf verder aan dat de opvolger opvolger van Swank een grote uitdaging wacht. “Zijn uitdaging is om de lat nog hoger te leggen  en ik geloof dat hij er ook in zal slagen  om de lat hoger te leggen”, aldus de legertopman.

More
articles