Brunswijk geeft startsein asfaltering weg Apoera Washabo

(foto: Ivan Summerville)

Vicepresident Ronnie Brunswijk heeft gisteren het startsein gegeven, voor het asfalteren van de 5 kilometer lange weg, die de dorpen Apoera, Washabo en Section met elkaar verbindt. Dit deel van de weg verkeert al enige tijd in een deplorabele staat.  Brunswijk verklaarde dat na een beroep op Baitali N.V. te hebben gedaan, en hij akkoord ging om de weg gezamenlijk te asfalteren, “we dan meteen van start zijn gegaan”.

De bewoners van deze dorpen hebben in het verleden herhaaldelijk aandacht gevraagd voor deze weg. Brunswijk verklaarde dat dit een van de beloften is, die tijdens de verkiezingscampagne van 2020 werd gedaan aan de gemeenschap in het westen van het land. “Een deel van deze weg werd door de vorige regering aangepakt, maar het andere deel niet”, aldus Brunswijk.

De bewoners toonden tijdens het startsein van de asfalteringswerkzaamheden hun blijdschap. Voor hen is dit een bijzonder moment, omdat de weg vooral tijdens de regenperiode onbegaanbaar is. Deze wegdelen zullen door aannemingsmaatschappij Baitali N.V.  worden geasfalteerd.

Districtscommissaris Josta Lewis van het bestuursressort Kabalebo, verklaarde dat de asfaltering een grote ontwikkeling is voor de gemeenschap. “De bewoners hebben voordeel hieraan”, aldus Lewis. Zij bedankte de vicepresident, voor zijn inspanningen om dit project te realiseren.

Na het startsein van de asfalteringswerkzaamheden, bezocht de vicepresident de scholen in de omgeving. Brunswijk heeft zowel de leerkrachten als leerlingen, bemoedigend toegesproken bij het begin van het nieuwe schooljaar.

Tijdens dit bezoek, zijn de problemen waarmee de O.S. Apoera kampt onder de aandacht gebracht van de vicepresident. Hij vroeg de leiding van de school een lijst op te stellen van de bestaande problemen, en deze op te sturen, zodat er gewerkt kan worden aan oplossingen.

More
articles