Controleactiviteiten zijn opgevoerd

De minister van Justitie en Politie, kenneth Amoksi, reageert vol afschuw op de huidige verruwing van de criminaliteit. Amoski verklaarde dat de opdracht reeds is gegeven, om uitvoering te geven aan een plan van aanpak, voor het terugdringen van de misdaad.

‘’Het aantal controleactiviteiten is opgevoerd. Ook worden tal van invallen gepleegd bij onder andere; drugshaarden”, aldus Amoksi. Hij verklaarde dat de afgelopen weken en maanden, de activiteiten van de politie werden ondersteund door andere veiligheidsinstituten, onder andere het leger. Het resultaat is ook niet uitgebleven. “Mijn complimenten naar de politie en de ondersteunende diensten, maar we verwachten sowieso meer”, benadrukte Amoksi. Hij verklaarde dat er vier politieregio’s in Paramaribo zijn: midden, oost, west en noord. ‘’En al deze regio’s zijn ook bezig de controleactiviteiten op te voeren, zodat we overal in het land de burgers weer een veiligheidsgevoel kunnen geven”, aldus Amoksi.

Amoski verklaarde dat de doelen die waren voorbereid, niet allemaal zijn gerealiseerd, omdat er een bepaalde termijn is om zaken aan te passen. “Maar de opleidingen die we verwachtten en die er zouden komen, zijn inderdaad gekomen, dus in november krijgen we 270 politieambtenaren erbij”, aldus Amoksi. “Ik ben niet blij met de begroting, omdat we nog heel wat uitdagingen hebben, die we niet hebben kunnen opbrengen op de begroting”, benadrukte Amoski. “Maar wij van het ministerie moeten ook rekening houden met de situatie waarin het land verkeert, maar tevreden ben ik niet”, aldus Amoski. Hij zei dat de middelen ten behoeve van het ministerie, langzaam los komen. “Twee weken terug heb ik raadsvoorstellen, gedaan vanwege het ministerie, goedgekeurd gekregen, dus de middelenvoorziening gaat veel beter”, aldus Amoksi.

More
articles